miercuri, 14 octombrie 2009

Istoric Breath


Fundatia Breath Romania a fost infiintata pe data de 19 februarie anul 2001 de catre trei tineri voluntari Olgun Seitcadil, Petre Grigore, Aurel Pantu . Scopul declarat al fundatiei a fost acela de a sprijini copiii aflati in dificultate, prin crearea unor programe si facilitati destinate copiilor ocrotiti de Directia de Protectie a Drepturilor Copiilor Constanta.Fundatia a luat nastere in urma unei foarte bune colaborari intre Stichting Breath si cei trei voluntari.Din 1998 si 2001 sau realizat mici proiecte la C.R.R.N.P. (Camin Spital Techirghiol ) de reamenajare si intretinere.S-a realizat un parc pentru personaele cu dezabilitati in curtea institutiei ,club,sala de mese,bucatarie,spalatorie si multe alte activitatii.Toate aceste activitati au fost realizate cu sprijinul tinerilor voluntari din Olanda si Romania.

In aceea perioada situatia copiilor din mai multe centre de plasament nu era asa de buna datorita capacitatii si a conditiilor. In urma discutiilor purtate cu colaboratorii olandezi Nico de Borst Presedintele fundatiei Breath Olanda si Michael Poolman Vicepresedinte sa decis construire unui complex de case pentru copiii cu nevoi speciale.

Au urmat discutii cu autoritatile romane Directia pentru Protectia Copilului Constanta,Consilul Judetean Constanta si Consilul Local Techirghiol pentru a gasi soluti de amplasament si de functionalitate a noului centru ce urma sa se construiasca.

In acelasi an 2001 Primaria orasului Techirghiol si Consilul Local Techirghiol a acordat in folosinta gratuita Fundatiei Breath Romania un teren cu suprafata de 2900 metri patrati in vecinatatea Sanatoriului Balnear Techirghiol pentru construirea noului complex.

Lucrarile la Complexul de service comunitare “Sparta Rotterdam “au fost finalizate in anul 2005 suprafata constructiilor avand 1300 metri patrati trei module familiare si un centru de zi ,parc de joaca ,magazin.

Valoarea totala a investitiei este de circa 500 000 euro si este exclusiv finantata de Stichting Breath Olanda

Datorita faptului ca domnul Nico De Borst avea in Olanda o stransa legatura cu Clubul de fotbal Sparta Rotterdam si cu alte organizatii sportive am decis sa inbinam sportul cu educatia ,adica sa oferim educatie prin sport in special copiilor cu probleme sociale si copiilor strazi dar nu numai.Pentru a demara aceste activitati Fundatia Breath Romania avea nevoie de o infrastructura .In anul 2006 Primaria orasului Techirghiol si Consilul Local Techirghiol a oferit Fundatiei Breath Romania un teren cu o suprafata de 240 metri patrati in vecinatatea stadionului din Techirghiol in vederea construirii de catre fundatie a unui complex sportiv.

In acelasi an Fundatia Breath Romania a inceput lucrarile de constructie a ceea ce urma sa devina “Complexului pentru Sport si Educatie Sparta Rotterdam”

Acest proiect a fost finalizat in anul 2008 si valoarea investitiei se ridica la circa 150 000 euro finantare exclusiva Stichting Breath Olanda.

Fundatia Breath Romania s-a infiintat cu scopul de a ajuta copiii la nevoie indiferent de nationalitate, religie, culoare a pielii, sau statut social.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu