marți, 3 noiembrie 2009

Povestea Lucicăi


Lucica Ivan, în vârstă de 17 ani, se află în centrul nostru din anul 2003 împreună cu cele două surori mai mici, Ioana, în vârstă de 13 ani şi Maria în vârstă de 8 ani. Lucica mai are o soră mai mică Măriuca, aflată în Centrul ,,Cristina’’ din Constanța.
Familia Lucicăi, formată din 8 membri, trăieşte în oraşul Hârşova, într-o locuință de chirpici, de 40 mp.,alcătuită din 3 camere, fără grup sanitar, neîntreținută şi încălzită necorespunzător, mobilată foarte modest. Deşi este sprijinită în creşterea şi educația copiilor de un asistent personal al Primăriei Hârşova, nu s-a reuşit asigurarea unui trai decent şi fără lipsuri copiilor.
Lucica este foarte ataşată de părinți, ea petrecându-şi vacanțele împreună cu celelalte surori acasă. Deşi în centrul nostru condițiile de viață sunt foarte bune, Lucica se desparte cu greu de familia sa, dorindu-şi mult să nu mai revină la centru.
În vara acestui an s-a efectuat o vizită la casa familiei Ivan constatându-se că situația lor nu ar fi atât de precară încât să nu îşi poată creşte copiii împreună, dacă ar fi ajutați să mărească spațiul destinat locuinței. Părinții îşi doresc copiii alături de ei şi sunt dispuşi să facă eforturi pentru a le putea oferi copiilor un trai decent.
Venind în sprijinul realizării dorinței Lucicăi şi a familiei ar fi necesară o intervenție prin construirea unei anexe la casa existentă, anexă care să cuprindă 2 camere, baie, bucătărie şi o cameră de zi. Deasemenea ar fi necesar ca actuala casă să fie renovată şi dotată cu o centrală termică pentru încălzire.


Ce avem nevoie pentru acest proiect
• De construit o anexa la casa existenta cu inca doua camere, o baie, bucătărie si un spaţiu comun. Casa are in prezent in jur de 40 mp si este situata pe o suprafaţa de 550 mp teren.
• De renovat intreaga locuinţa si de dotat cu centrala termica.
• De colaborat cu autoritalile locale din Hârşova si DGASPC Constanta pentru reintegrare si consiliere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu